Ce sa mananci pentru a-ti spori imunitatea?

Primavara si vara oamenii sunt tentati sa petreaca cat mai mult timp in natura si sa consume cu precadere ceea ce aceasta le ofera. Oricand ai pofta de legume si fructe proaspete, este bine sa le consumi pe masura ce se coc si sa te bucuri din plin de gustul lor apetisant.

Cu siguranta, in aceste anotimpuri toata lumea este preocupata de silueta si de sanatate deopotriva, deoarece la schimbarea sezonului, apar tot mai multe raceli si alergii. Daca vreti sa mancati ceva bun, eficient si savuros, care sa va ajute sa aveti o cat mai buna imunitate, salatele sunt aliatul perfect. Acestea contribuie la revigorarea si tonifierea organismului, imbunatatind astfel calitatea vietii. Iata care sunt beneficiile si de ce merita sa le consumati in mod frecvent.

1. Salata verde

Salata verde este apreciata datorita gustului dar si proprietatilor curative, si faptului ca se poate consuma in combinatie cu alte legume. Este bogata in vitaminele A, C și K, vitamina B9, are fibre, proteine, fier, magneziu, calciu, potasiu si contine apa in proportie de 95%. Toate acestea sunt atribute care o clasifica in topul legumelor detoxifiante cu puteri imunostimulatoare.

Salată verde imbunatateste digestia, combate aparitia infectiilor urinare, sustine functia hepatoprotectoare, protejeaza sistemul nervos, previne anemia si impiedica aparitia bolilor mintale, cum este Alzhaimer. In plus, imbunatateste calitatea somnului daca este consumata inainte de culcare.

2. Salata de leurda

Aceasta are proprietati terapeutice remarcabile, fiind un antibiotic natural. Leurda contine antioxidanti ce combat simptomele de gripa si raceala, regleaza colesterolul din sange si tensiunea arteriala, fiind foarte benefica pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare. In plus, incetineste procesul natural de imbatranire, impiedica aparitia depresiei si are un rol detoxifiant. Se poate consuma alaturi de alte legume, branza si oua fierte.

3. Salata de patrunjel

Este sanatoasa si foarte gustoasa. Patrunjelul este un antiinflamator natural, antiseptic si depurativ, cu rol imunostimulator. Contine mai multa vitamina C si antioxidanti decat citricele, precum si potasiu, fier, calciu, betacaroten si fibre. Se prepara cu lamaie si rosii.

4. Salata de spanac

Consuma zilnic spanac, un adevarat medicament provenit din natura pentru a te bucura din plin de sanatate. Acesta contine flavonoizi, o gama de antioxidanti puternici care neutralizeaza radicalii liberi si contribuie la intarirea imunitatii.

In plus, ajuta la prevenirea si tratarea cancerului de colon si ovarian. Este recunoscut pentru continutul de vitamine A, B si C, fier si magneziu, fiind o sursa excelenta de calciu, fosfor, zinc, cupru si omega-3. Spanacul reechilibreaza din punct de vedere nutritional intregul organism.

5. Salata de ridichi

Ridichile se pot consuma ca atare sau in combinatie cu alte salate pentru a beneficia de efectele lor terapeutice. Contin o cantitate impresionanta de vitamina C si ajuta in lupta contra infectiilor, sustinand foarte bine functia imunitara.

Reduce colesterolul din sange si ajuta la producerea hemoglobinei, precum si la curatarea sangelui. Ridichile imbunatatesc metabolismul, stimuleaza eliminarea toxinelor si protejeaza sistemul nervos. Contin cupru, un mineral care contribuie la producerea colagenului ce pastreaza sanatatea pielii, oaselor si a ligamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *