Ce obiective turistice poti sa vizitezi in Qatar

Qatar-ul este renumit ca fiind una dintre cele mai mari porti de tranzit pentru calatorii de peste mari din intreaga lume. Acest loc denota un plus lux iar ospitalitatea acestei tari este recunoscuta la nivel mondial. Acesta este unul din motivele pentru care turistii aleg Qatar pentru o destinatie de vacanta.

Iata care sunt locurile pe care merita sa le vezi daca ajungi aici : Muzeele Msheireb – Doha Muzeul Național al Qatarului,  Mathaf – Qatar, Satul cultural Katara, Casa Radwani – Qatar Film City – Qatar Muzeul de arta islamica, Fortul Al Zubarah – Qatar Turnurile Barzan Falcon Souq.

In Qatar poti gasi numeroase optiuni de distractie, poti practica sporturi nautice, te bucuri de arta si cultura si vei fi uimit de frumusetea atractiilor turistice. Aceasta tara ofera cele mai bune servicii vizitatorilor pe tot parcursul anului. Qatar a promovat arta si cultura si este foarte preocupata de conservarea istoriei.

Muzeele Msheireb – Doha Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, aceste muzee reprezinta cele 4 minuni istorice ce subliniaza istoria pescaresca. Doha a fost la inceput un mic sat de pescari si a devenit un centru impresionant in timp.

Bin Jelmood House, Mohammad Bin Jassim House, The Company House si Radwani House sunt cele patru case diferite integrate in muzeu. Acesta reprezinta istoria si viata oamenilor care au trait in Qatar si care au avut un loc impresionant in modernizarea Qatarului.

Muzeul National al Qatarului ofera o priveliste incredibila asupra golfului si prezinta istoria Qatarului de la inceputuri si pana astazi. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, in apropierea aeroportului. Ceea ce este interesant la acest muzeu este covorul de perle din Baroda precum si arhitectura acestuia.

Mathaf – Qatar este un muzeu arab care se ocupa de arta moderna. Aici se afla peste 9.000 de piese de arta care au fost colectate timp de 25 de ani. Muzeul ofera vizitatorilor un tur gratuit si informeaza totul despre orice piesa, de aceea este un loc demn de vizitat pentru iubitorii de arta.

Satul cultural Katara este un loc care prezinta un adevarat punct culminant al culturii vibrante din Qatar. Acesta gazduieste un teatru, gradini, doua moschei cu un design elegant si multe galerii. Casa Radwani – Qatar este unul dintre cele mai vechi exemple din istoria Qatarului. Vizitatorii vin aici pentru a vedea si admira artefacte uimitoare si pot experimenta adevarata stralucire istorică a Qatarului.

Film City – Qatar este o alta atractie plina de mister si impresioneaza prin decorul sau uimitor din deșert. Orasul aminteste de vechile sate beduine si evidentioaza modul in care traiau satenii din regiunea Golfului.

Muzeul de arta islamica este amplasat in inima orasului Doha si ocupa propria insula privata. Designul muzeului este unul dintre principalele puncte de atractie.

Muzeul gazduieste peste 15.000 de manuscrise si texte colectate din intreaga lume dar si cele mai bune textile, ceramica si sticlarie. Vizitatorii au ocazia sa vada Sfantul Coran din secolul al XVII-lea, care este extrem de greu de gasit oriunde in lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *