Ce inseamna bunastarea emotionala?

Bunastarea emotionala se mai numeste si sanatate emotionala si denumeste capacitatea unei persoane de a-si gestiona emotiile si experientele vietii. Prin aceasta denumire se intelege de fapt constientizarea, intelegerea si acceptarea sentimentelor, precum si capacitatea de a gestiona in mod eficient diferite provocari care apar in viata.

Bunastarea emotionala se mai traduce si prin conceptul de wellness si face referire la o diversitate de domenii in care este implicat omul. Capacitatea de intelege si de depasire a dificultatilor emotionale ne afecteaza viata in mod radical.Modul in care interactionam cu ceilalti, ne ajuta sa ne intelegem propriile perspective despre viata. Atunci cand nu suntem de acord cu ceilalti trebuie sa ne expunem punctul de vedere in mod calm pentru a ne bucura in continuare de relatii fericite si sanatoase.

Daca nu poti sa faci fata emotiilor tale din punct de vedere constructiv, lucrurile se complica si mai rau cand vine vorba despre emotiile celorlalti. Daca suntem sanatosi din punct de vedere emotional atunci putem relationa cat mai bine cu ceilalti.In viata de zi cu zi, este absolut esential sa ne aratam capacitatea de a gestiona in mod util diferitele situatii care apar. Este foarte important sa intelegi cum te simti, sa faci fata emotiilor si sa depasesti provocarile vietii cu o mentalitate pozitiva. Acesta este mixul perfect care te ajuta sa te bucuri de cele mai bune rezultate pe toate planurile

Daca reusesti sa faci fata propriilor provocari, atunci poti face fata cu succes si altor provocari. Uneori suntem incapabili de a trece peste o anumita situatie cu bine si sa ramane pozitivi. In special, stresul este cel responsabil de rezultatele negative iar consecintele unei stari emotionale slabe se remarca prin : imunitate scazuta, hipertensiune arteriala si aparitia problemelor cardiace  sau psihiatrice.

De asemenea, daca te afli in aceasta situatie s-ar putea sa te confrunti cu diferite probleme de concentrare la locul de munca, cum ar fi atentia. O stare emotionala buna duce la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti, cresterea imunitatii si redobandirea pozitivitatii, ceea ce mareste in mod evident rentabilitatea in toate activitatile intreprinse zi de zi.

Doar daca ai o bunastare emotionala te poti bucura din plin de o viata sanatoasa. Iata ce poti sa faci pentru a-ti creste starea de bine :

  • Sa practici mindfulness

Mindfulness inseamna sa fii prezent in orice moment si sa ai o viata activa. Acest lucru inseamna ca iti poti imbunatati starea fizica si emotionala prin cele mai simple activitati.

  • Sa comunici deschis

Daca esti mereu conectat la prezent poti sa faci fata cu bine propriilor emotii si sa te bucuri de fiecare moment petrecut alaturi de cei dragi. Este foarte important sa vorbesti deschis despre sentimentele si emotiile tale cu ceilalti, pentru ca in acest fel te intelegi mai bine si sa ai o viziune mai clara asupra vietii.

  • Sa gestionezi stresul

Gestionarea stresului ocupa locul de top in acest context si reprezinta cheia reusitei atat din punct de vedere emoțional cat si  fizic. Fa diferite activitati care iti plac si te fac fericit pentru a scapa de stres.  Mediteaza, plimba-te in aer liber, respire profund. Hobby-urile fiecaruia reprezinta modalitati eficiente de gestionare a stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *