Cateva trucuri rapide care te ajuta sa salvezi florile ofilite

Daca observi ca florile din vaza se ofilesc rapid si iti pare rau de ele, pentru ca ai vrea sa te bucuri mai mult de frumusetea lor, atunci tine cont de aceste sfaturi. Un buchet de flori se pastreaza frumos pentru mai mult timp daca actionezi la timp. Pentru a pastra florile vii si proaspete, acum poti sa le readuci la viata ca prin minune.

Daca pana acum credeai ca nu mai poti sa revigorezi florile ofilite, acum este momentul sa afli cateva trucuri :

  • Pastreaza florile intr-un loc racoros
  • Nu le lasa la soare sau aproape de calorifer
  • Pune buchetul îi frigider pana cand gasesti o vaza de flori dar nu-i lasa aproape de ventilator, pentru ca pe acolo patrunde aerul rece
  • Florilor proaspat taiate nu trebuie lasate la temperaturi extreme.

Daca vrei sa daruiesti cuiva flori impachetate, despacheteaza tulpinile si pune buchetul intr-o vaza cu apa. Lasa vaza intr-un loc racoros pentru ca florile taiate se pastreaza cel mai bine la temperaturi de 8-10  grade.

Nu uita sa torni in vaza cu apa pachetelul de hrana pentru flori. Taie putin tulpinile si pune florile imediat in apa. Daca faci o taietura intr-un unghi maximizezi cantitatea de apa pe care o pot bea tulpinile. Lasa vaza de flori departe de lumina soarelui si de orice sursa de ventilatie.

Scurge apa la fiecare doua zile si pune apa proaspata. Taie inca putin tulpina pentru a se hidrata in mod corespunzator. Daca ai facut deja aceste lucruri insa observi ca florile isi schimba aspectul oricum, s-ar putea sa fie din cauza altor motive.

Daca florile au fost lasate afara prea mult timp, se poate forma o crusta la capatul tulpinii, ceea ce impiedica apa sa intre in tulpina. Daca apa din vaza a devenit tulbure atunci s-a poluat tulpina. Temperaturile extreme duc de asemenea la ofilirea florilor. Fa si tu acest truc pentru a reimprospata florile ofilite:

Ia floarea ofilita si taie tulpina intr-un unghi de aproximativ 2,5 cm de la capatul deja taiat al florii. Taie tulpinile la un unghi si apoi adauga trei lingurite de zahar in apa calduta din vaza. Pune floarea ofilita in aceasta apa si las-o sa stea cateva minute. Zaharul le va inviora imediat si le va reda aspectul uimitor.

Presara cateva picaturi din apa in centrul florii, pe petale. Incearca acest truc cu toate florile din buchet. Florile trebuie sa se odihneasca in aceasta apa iar tulpinile proaspat taiate trebuie sa absoarba aceasta apa.  Daca observi ca florile nu se învioreaza intr-o perioada de 3 ore, mai adauga o lingurita de zahar si inca putina apa. Salveaza si tu florile ofilite si reda-le aspectul imbietor. Pune in aplicare acest truc ieftin si rapid si nu arunca florile la gunoi inainte de a pune in aplicare aceste sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *