Cateva trasee usor de parcurs cu bicicleta in apropierea capitalei

Mersul pe bicicleta reprezinta o modalitate placuta de a parcurge diferite drumuri in aer liber in vederea relaxarii. Pentru cei care sunt dornici de o aventura aproape de casa este bine de stiut ca exista o multime de locuri frumoase demne de plimbare, pentru relaxare deplina in natura. Mersul pe bicicleta este o activitate relaxanta pentru orice varsta de aceea merita din plin sa stii care sunt aceste trasee.

Asadar te poti plimba pe unul dintre aceste locuri : traseu 1- Lacul Snagov Parcul Natural Comana Cernica, traseu 2- Tancabesti, Peris, Carbunari Moara Vlasiei, Caldarusani Parcul Edenland, traseu 3 – Padurea Baneasa Lacul Morii  sau Chiajna Cornatelu. Iata ce poti vedea pe aceste drumuri :

Lacul Snagov

Un traseu placut cu bicicleta este sa pornesti de la Arcul de Triumf, catre Casa Presei Libere si apoi spre Saftica unde poti privi frumusetile locului. De aici continui drumul admirand locurile special amenajate pentru plimbare pana cand ajungi la Snagov. Te bucuri de aerul curat de pe malul lacului si admiri frumusetile naturale din jur.

Parcul Natural Comana

Acesta este un loc absolut minunat unde poti scapa de aglomeratia orasului si te poti bucura din plin de natura. De aici poti ajunge la cabana Fantana cu Nuc, poti vizita Manastirea Comana si poti vedea amenajari lacustre si rezervatii stiintifice.

Tancabesti, Peris, Carbunari

Un traseu minunat in apropiere de Bucuresti, atat de profesionisti cat si de amatori, pentru distractie si aventura.

Moara Vlasiei, Caldarusani

Un traseu prin padure, care urca pana in zona lacului Caldarusani. Un peisaj pitoresc frumos intretinut, ideal de parcurs pentru relaxare.

Parcul Edenland

Un traseu relaxant cu bicicleta care iti ofera un peisaj uimitor de frumos, unde poti vedea multa iarba verde, campuri cu rapita si maci si poti savura preparate delicioase la restaurante.

Padurea Baneasa

Aceasta padure este o zona intinsa de aproape 900 de hectare, un spatiu generos si un traseu fascinant cu bicicleta. Este locul perfect pentru incepatori si avansati, deoarece este un spațiu deschis unde se pot face multe manevre cu bicicleta.

Lacul Morii – Chiajna

Un alt traseu lejer este pe digul Lacului Morii din Crangasi de unde se ajunge apoi pe promenada din Chiajna. Pana in Crangasi poti parcurge drumul pe pista de biciclete de pe Splaiul Independentei, intre Natiunile Unite si Podul Grozavesti. De asemenea, poti face o plimbare si pe potecile din Padurea Rosu.

Cornatelu

Un traseu putin mai indepartat de capitala este in zona comunei Cornatelu, ce se afla la o distanta de 58 km nord vest de Bucuresti, spre Târgovişte. Pe parcursul acestui traseu se afla atat drumuri cu asfalt, cat si drumuri forestiere si drumuri de tara. Tot aici se afla si o portiune interesanta de aproximativ 4 km prin padure, unde iti poti testa abilitatile de navigare. Restul parcursului nu prezinta provocari asa incat este special destinat pentru relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *