Cateva lucruri interesante despre Charles Dickens

Charles Dickens a fost cel mai mare scriitor englez din epoca victoriana. Acesta a scris aproape 20 de romane si multe povestiri si piese de teatru care au devenit foarte renumite. Printre cele mai cunoscute lucrari cunoscute la nivel mondial amintim : Christmas Carol, Oliver Twist, Great Expectations si David Copperfield. Energia, amuzamentul, puterea, compasiunea operei sale sunt absolut inelegalabile.

Daca la inceput cartile sale abordau subiecte mai simple, cu timpul acesta a devenit tot mai precoupat de problemele sociale din acele timpuri. Cartea sa David Copperfield (1850) descrie in mare parte copilaruia scriitorului dar alaturi de romanul Hard Times (1854), reprezinta mixul perfect in care vorbeste si despre conditiile precare din fabrici si alte locuri de munca.

Ultimele lucrarile lui Dickens au devenit unele dintre cele mai cunoscute. Dintre acestea face parte si romanul A Tale of Two Cities (Povestea a două orașe), care descrie consecintele revolutiei franceze, o prioada in care intelepciunea se imbina cu prostia, speranta cu disperarea, lumina cu intunericul.

Ultimul sau roman de renume a fost publicat in 1860 si s-a numit Marile sperante. Aceasta este o poveste despre un orfan care a ramas si astazi un roman extrem de cunoscut la nivel global. Dickens a continuat sa scrie pana pe 9 iunie 1870 cand a decedat. In acel moment, nu reusise sa publice romanul The Mystery of Edwin Drood. De la moartea sa,  Dickens a ramas o figura importanta in istoria literara, iar cartile sale sunt incredibil de populare si in ziua de azi.

Multe dintre romanele sale au fost adaptate pentru televiziune si filme. Cea mai faimoasa lucrare a sa, A Christmas Carol, este si astazi citita si vizionata de oameni anual. Charles Dickens a ramas faimos si astazi avand in vedere ca operele sale sunt inca apreciate pe intreg mapamondul pentru ca de-a lungul timpului a abordat diferite teme  atemporale.

Romanele lui Charles Dickens sunt populare din prisma faptului ca ofera o perspectiva asupra naturii umane si o experienta distractiva cititorilor.   Operele sale pun in atentia acestora diverse personaje de neuitat, care ocupa un loc important in preferintele cititorilor pentru mult timp, chiar si dupa ce au terminat de citit cartea.

Operele lui Charles Dickens au fost adaptate in filme, emisiuni de televiziune, piese de teatru si musicaluri. Toti cei care decid sa citeasca operele lui Charles Dickens au posibilitatea de a explora lumea de atunci prin ochii lui. In acest fel, cititorii pot dobandi o perspectiva clara asupra problemelor sociale si politice din epoca sa.

Indiferent de cartea lui Charles Dickens pe care alegi sa o citesti, cu siguranta te vei bucura de povestile atemporale pe care le-a scris.  Iata cateva titluri, care pot reprezenta idei de inspiratie in alegerea cartilor cu care sa incepi : Oliver Twist, A Christmas Carol, Great Expectations, David Copperfield, The Pickwick Papers sau A Tale of Two Cities.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *