X inchide

Care sunt utilizarile alcoolului izopropilic in intretinerea si curatarea autoturismului?

Unul dintre produsele foarte utile in vedere intretinerii, ingrijirii si pentru curatarea autoturismului tau este alcoolul izopropilic. Acest produs are o foarte mare varietate de utilizari in domeniul detailing-ului auto si tocmai de aceea atunci cand doresti sa te ingrijesti de autoturismul tau poti avea in vedere utilizarea acestui produs.

Indiferent daca vorbim despre exteriorul autoturismului sau despre interiorul acestuia, alcoolul izopropilic isi gaseste utilizarea si aduce rezultate foarte eficiente pentru intretinerea autoturismului. Iata in ceea ce urmeaza care sunt principalele detalii pe care trebuie sa le stii despre aplicarea de alcool izopropilic si care sunt cele mai frecvente utilizari ale acestui produs atunci cand vrei sa te ocupi personal de ingrijirea, intretinerea si curatenia autoturismului tau.

Utilizarea alcoolului izopropilic pentru ingrijirea autoturismului

Atunci cand vorbim despre alcoolul izopropilic avem in vedere principalul produs ce poate fi folosit cu succes pentru a degresa autoturismul. Degresarea cu ajutorul acestui produs se poate face atat la exterior, cat si in cadrul anumitor elemente din interiorul autoturismului. Astfel, daca vrei sa revopsesti autoturismul sau daca urmeaza sa te ocupi de polisharea acestuia, poti sa folosesti cu incredere acest tip de alcool.

De asemenea, tot referitor la polisharea autoturismului, poti folosi alcool izopropilic si dupa procedeul de polish pentru a sterge caroseria in urma acestui procedeu. Pe langa aceste utilizari, alcoolul izopropilic poate fi folosit foarte eficient si pentru a sterge geamurile autoturismului in etapa premergatoare aplicarii de tratamente hidrofobe. Nu in ultimul rand alcoolul izopropilic poate fi extrem de eficient pentru a dezinfecta intreg interiorul autoturismului. Mai ales in contextul in care ultimele luni ale pandemiei de coronavirus am invatat sa dezinfectam fiecare suprafata pe care o atingem cu mana, dezinfectarea interiorului autoturismului este foarte importanta. Iar alcoolul izopropilic poate fi oricand cea mai buna alegere.

Aplicarea alcoolului izopropilic

Variantele de alcool izopropilic disponibile pe piata pot avea o concentratie de 99,9% precum cel de la Pro Detailing, dar si o concentratie de 70% in combinatie cu apa. Pentru a folosi alcoolul izopropilic tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti procuri acest produs si acele ustensile care sa te ajute la aplicarea lui precum un pulverizator, un burete sau o laveta din microfibre. In vederea aplicarii alcoolului izopropilic acesta se poate folosi nediluat sau diluat cu apa in parti de 1/1. Cea mai buna eficienta o are fara doar si poate atunci cand este folosit nediluat, insa in acest caz pot ramane anumite urme pe caroseria autoturismului.

Daca in schimb pregatesti autoturismul pentru aplicarea de ceara, atunci este indicat sa optezi pentru diluarea alcoolului izopropilic pentru a evita aparitia unor dungi pe caroserie. Pentru cele mai bune rezultate este recomandat sa folosesti mai multe lavete sau prosoape curate din microfibra astfel incat fiecare suprafata a caroseriei autoturismului tau sa fie ingrijita cu o parte curata a prosopului. De asemenea, se recomanda sa eviti aplicarea unei presiuni prea mari asupra zonei unde folosesti acest tip de alcool pentru a nu zgaria suprafata respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *