X inchide

Care sunt tipurile de sisteme de pereti cortina?

La fel ca in majoritatea domeniilor, si in ceea ce priveste domeniul constructiilor si al arhitecturii in ultimele decenii s-au inregistrat progrese importante.In majoritatea marilor orase se pot observa cladiri avand fatade din sticla. Aceste cladiri sunt mult mai elegante si se incadreaza excelent in arhitectura moderna care se regaseste astazi in cele mai multe dintre orasele aflate in plina dezvoltare.

Nu foarte multa stie ca la baza fatadelor din sticla si aluminiu care se regasesc la acest cladiri moderne stau sistemele de pereti cortina. Aceste sisteme sunt foarte diferite si exista mai multe tipuri in functie de proprietatile si de avantajele pe care le ofera constructorilor de astfel de cladiri cu fatade de sticla.

Caracteristicile diferitelor tipuri de pereti cortina

Atunci cand un constructor sau un beneficiar al unui proiect de constructii este interesat de un perete cortina, acesta va putea gasi diferite astfel de sisteme, dupa cum urmeaza: perete cortina tip standard, perete cortina tip semistructural, perete cortina tip structural si perete cortina tip Spider. Fiecare dintre aceste tipuri de pereti cortina vine cu anumite caracteristici si ofera anumite atuuri atat in privinta montajului, cat si in privinta proprietatilor aduse spatiului interior.

Peretele cortina tip standard prezinta profile vizibile din exterior pe orizontala si pe verticala, insa pot fi gasite modele care sa se incadreze in stilul oricarui proiect de constructii.Acest tip standard de perete cortina este rezistent la vibratii si la cutremure, fiind astfel alegerea pentru multe cladiri.Peretele cortina de tip semistructural este tot o constructie de tip articulata precum in cazul variantei standard, dar diferenta este data de numarul mare de coloane care il fac rezistent la orice incarcatura.Un plus al tipului de perete cortina semistructural este si din punct de vedere estetic prin profilul de aluminiu extrem de ingust la interior si la exterior.

Intre tipul de perete cortina semistructural si varianta structurala singura diferenta este data de faptul ca varianta structurala nu permite vizibilitatea acestuia din exterior datorita aspectului de oglinda pe care il are.Aspectul de oglinda a acestui tip de pereti cortina structurali este dat de faptul ca geamul este lipit de rama profilului de aluminiu, ceea ce ofera un aspect fantastic si finisaje de cea mai inalta clasa pentru cladirile cu astfel de perete cortina.

Nu in ultimul rand modele Spider al peretilor cortina este un model special ca urmare a modului de prindere a sticlei, si anume prin prinderea de montantii aflati in spatele fatadei. Prin urmare rezulta un design spectaculos si din interior, dar si din exterior.

Design elegant, aspect minimalist si constructie rapida

Orice proiect care opteaza pentru fatade din sticla si aluminiu si implicit pentru sisteme de pereti cortina va beneficia de un design extrem de elegant, de un aspect minimalist si modern, dar si de o izolare termica si fonica de inalta calitate.Toate aceste beneficii sunt rezultatul unui proiect care se poate derula intr-un timp foarte scurt. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o firma care realizeaza astfel de sisteme de perete cortina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *