Dat fiind faptul ca in Romania seismele se intensifica de la an la an, inginerii sunt preocupati sa gaseasca cat mai multe materiale care se remarca prin maxima duritate, fiind extrem de benefice in aceasta situatie.Activitatea seismica este diferita, de aceea ne poate lua prin surprindere de fiecare data. Uneori activitatea se intifica alteori se mai linisteste dar ne poate oferi surprize neplacute atunci cand ne asteptam mai putin.
Folosirea materialelor cat mai solide ofera certitudinea ca in cazul unui seism nu se vor inregistra mari pierderi. Cladirile cu valoare arhitecturala din caputala au fost construite cu foarte mult timp in urma, ceea ce le face foarte vulnerabile in situatia actuala.
In Turcia si Japonia, au avut loc seisme puternice si au fost inregistrate pierderi uriase.Au fost facute mai multe teste in urma distrugerile provocate de seisme de peste 5 grade pe scara Richter, si s-au descoperit cateva elemente care se dovedesc a fi extrem de rezistente. Acestea ar trebui sa fie folosite in orice constructie pentru o mai buna durabilitate.
Materialele solide confera cladirii stabilitate, rezistenta dar si o buna functionalitate si un aspect estetic sporit. In plus, acestea sunt extrem de benefice pentru consolidarea imobilelor de patrimoniu. Chiar daca investitia este putin mai mare, aceasta se anihileaza in timp iar beneficiile oferite va asigura deplina siguranta. In acest fel, aveti certitudinea ca alegerea facuta este una profitabila care merita pe deplin toti banii.
Iata care sunt materialele cele mai rezistente la seisme si care sunt beneficiile aduse:
*betonul celular poate reduce masa cladirii dar si impactul unui seism puternic.
*BCA-ul, un material de constructii foarte usor care are o rezistenta sporita si o foarte buna stabilitate. Acest material se identifica printr-o mare durabilitate in timp, astfel ca nu isi modifica proprietatilor nici sub influenta fenomenelelor naturale nefavorabile.
*betonul armat reprezinta o solutie foarte sigura, dat fiind faptul ca are in interior bare de otel pe post de schelet ceea ce ii confera o si mai mare duritate.
Toate aceste materiale au un grad de rezistenta marit, nu ard sub actiunea focului si nu raspandesc incendiile care se pot declansa in urma cutremurelor. Prin urmare, beneficiile oferite sunt nenumarate iar utilizarea acestora reduce semnificativ pierderile care ar putea surveni in aceste situatii de risc.
Asadar, betonul celular nu ard iar constructiile realizate din BCA-uri impiedica raspandirea incendiilor. BCA-urile nu isi modifica forma nici dupa ce un intreg imobil arde complet daca cladirile sunt construite in conformitate deplina cu normele de constructie antiseismica.
In plus, un zid gros de BCA ofera posibilitatea pompierilor sa anihileze focul in cazul incendiilor si implicit, sa obtina cat mai putine pagube pentru ca acest material se remarca ca fiind si materialul cu cel mai inalt grad de rezistenta la foc.Toate aceste materiale durabile merita atentia dummeavoastra din plin si va confera certitudinea ca rezistenta lor aduce reale avantaje in cazul seismelor puternice.