Care sunt florile ce infloresc pe tot parcursul anului?

Unele plante pot sa ne ofere un real spectacol de culori chiar si 12 luni pe an. Nu este nimic mai minunat decat sa te bucuri de o priveliste absolut spectaculoasa a gradinii indiferent de sezon. Aceste flori sunt rezistente la clima, luminoase si infloresc intr-o gama larga de culori ceea ce incanta inca de la primul contact vizual.

Iata care sunt aceste flori miraculoase : trandafirul, lantana, trandafirul desertului, floarea de hartie, Hibiscus, Ixora, Crossandra, Kalanchoes, Coronita lui Hristos, Floarea printesei, Iasomie, Trompeta de aur, Fasolea fluturilor, Begonia, Verbena, Minunea Peruului.

Trandafirul este o floare parfumata care apare intr-o varietate de tonuri de culoare. Acestea se dezvolta foarte bine in diverse conditii de clima si in soluri diverse. Acesta reprezinta un simbol al admiratiei si dragostei, fiind una dintre cele mai apreciate flori. Trandafirii se gasesc in mai multe culori si forme, alb, roz, galben, portocaliu, roșu, purpuriu, mov si albastru.

Lantana este un arbust tropical, vesnic verde care produce flori albe, galbene, portocalii, roz si rosii in ciorchini. Acesta se dezvolta bine intr-un sol bine drenat si in climatele calde. Lantana se poate folosi intr-o diversitate de moduri in gradina sau in peisagistica pentru a crea imagini impresionante sau pentru umplerea spatiilor libere.

Lantana este una dintre cele mai bune plante de gradina pentru a atrage pasarile, in special vrabiile, ciocarlia si alte pasari insectivore, care se hranesc cu insectele atrase de lantana. In plus, atrage si multe specii de fluturi. Trandafirul desertului este o planta cu flori superbe si ideala pentru gradini. Poate fi cultivata atat in ghivece, cat si in gradina pentru a te bucura de florile sale colorate pe tot parcursul anului. Aceasta este una dintre cele mai decorative plante de interior si se inmulteste foarte bine prin butasi. Floarea de hartie ofera un adevarat spectacol floral pe tot parcursul anului. Aceasta este toleranta la seceta si nu are nevoie de ingrijire speciala. Florile, cu petale de culoare liliac-roz ofera o imagine frumoasa si creativa.

Bougainvillea glabra se poate adapta la un mediu uscat si va inveseli gradina prin inflorirea sa abundenta. Este tolerantă la boli si daunatori si rezista bine chiar si la temperaturi scazute. Hibiscus este o planta renumita pentru florile sale frumos colorate in nuante de alb, galben si rosu. Este un accesoriu ornamental pentru gradin ape tot parcursul anului.

Exista peste 200 de specii de hibiscus, care sunt adesea folosite in gradini si aranjamente florale. Majoritatea florilor de hibiscus sunt rezistente la inghet si sunt destul de usor de ingrijit. Acestea sunt folosite in produse cosmetice si remedii naturale.

Ixora are nuante incantatoare de rosu, galben si portocaliu stralucitor si nu are nevoie de ingrijire speciala. Este o planta arbustiva mica, cu frunze in forma de inimă si flori in forma de cupa, cu petalele colorate in culori vii. Florile sunt dispuse in grupuri masive si stralucesc atata de frumos. Planta are nevoie de soare si umiditate pentru a se dezvolta cat mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *