Care sunt factorii care creaza probleme de concentrare ?

Multe persoane se confrunta cu reale probleme de concentrare, intr-o lume in care exista o multime de factori care ne fac sa ne pierdem concentrarea.Pentru a va bucura din plin de fiecare zi trebuie sa acceptati existenta acestor factori si sa incercati sa-i indepartati cat de mult posibil. Daca reusiti sa ii eliminati veti fi mult mai productivi si veti obtine echilibrul perfect atat la nivel mental cat si emotional.

Este relativ usor sa ne conectam cu prietenii in timpul liber si cu colegii in timpul programului de lucru si sa ne deconectam in acelasi timp. Insa atunci cand intervin diferiti factori care ne perturba activitatea nu mai suntem la fel de eficienti.

Iata care sunt factorii ce influenteaza in mod negativ concentrarea :

*telefonul mobil

Telefonul mobil este un instrument mereu la indemana de aceea suntem deseori tentati sa sunam pe cineva, sa trimitem un mesaj sau sa verificam cine a mai scris pe Facebook. Ceea ce multi nu constientizeaza este faptul ca fiecare actualizare a starii pe retelele de socializare va afecteaza in mod negativ gandirea.

Putini sunt cei care au taria sa ignore telefonul mobil si sa nu verifice tot timpul notificarile, mesajele si apelurile. In acest fel ei se pot concentra efectiv asupra muncii si nu pierd timpul vorbind la telefon sau trimitand mesaje.

*o diversitate de sarcini in mod simultan

Chiar daca va simtiti in stare sa faceti mai multe lucruri in acelasi timp, nu ar trebui sa fortati nota pentru ca mai multe sarcini v-ar putea genera probleme de concentrare. Studiile arata ca, ori de cate ori iti schimbi atentia de la o sarcina la alta se pierde din eficacitatea muncii. In plus, multitasking-ul poate duce la aparitia bolii Alzheimer sau dementa.

*oboseala

Atunci cand se resimte oboseala aveti tendinta de a ramane pe ganduri si a dormi efectiv cu ochii deschisi fara sa va mai puteti concentra. Prea putin somn poate afecta in mod negativ atentia si memoria.

*foamea

Creierul nu se poate concentra cu stomacul gol iar foamea influenteaza atentia si memoria pe termen scurt.

*depresia

O tristete adanca si o suparare intensa care dureaza mult timp poate duce la depresie. In acest context, dificultatea de concentrare este unul dintre cele mai frecvente simptome.

*medicatia

Unele medicamente pot influenta in mod negativ concentrarea, de aceea este indicat sa urmati sfaturile medicului sau farmacistului.

*ADHD

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) poate afecta atat copiii cat si adultii iar un semn care atesta aceasta boala este dat de problemele de concentrare.

*plictiseala

Sarcinile plictisitoare fac oamenii sa isi piarda atentia si concentrarea pentru ca nu sunt focusati asupra unor lucruri interesante.

*gadurile

Este foarte greu sa va concentrati asupra muncii daca va faceti si alte griji de o alta natura cum ar fi : treburile casnice sau alte probleme din viata personala.

*stresul

Stresul este un factor de influenta majora care indeparteaza in mod evident capacitatea de concentrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *