Care sunt beneficiile activitatilor de crafting in dezvoltarea copiilor?

Crafting-ul inglobeaza intr-un mod absolut inedit arta si mestesugurile si reprezinta lucrul manual. Acestea reprezinta un hobby care se contretizeaza in diferite obiecte handmade, care isi pun amprenta si asupra personalitatii celor care le creeaza.

In plus, este o activitate prezenta in multe programe educationale, chiar si in scoli, pentru ca are un rol important in dezvoltarea copiilor.Educația prin crafting este extrem de valoroasa pentru ca le dezvolta nu doar maine cat si abilitatile de a lucra cu mainile.

Pentru a realiza activitatile de crafting ai nevoie de multe materiale, cum ar fi : vopsea, lipici si alte elemente destul de greu de curatat, dar care favorizeaza creativitatea si sustin dezvoltarea creierului copiilor. Beneficiile lucrului manual pentru copii sunt nenumarate.

Activitatile de crafting stimuleaza 6 domenii importante in dezvoltarea copilului. Acestea sunt : dezvoltarea aptitudinilor motorii, sustinerea alfabetizarii, dezvoltarea aptitudinilor matematice, dezvoltarea creativitatii, a stimei de sine si facilitarea unui timp de calitate, care reprezinta un avantaj supreme in ceea ce privesc legaturile cu parintii si familia.

Dezvoltarea aptitudinilor motorii

In activitatea de lucru manual, copiii isi folosesc degetele pentru a manipula materialele necesare, dezvoltandu-si astfel abilitătile motorii fine si in timp ce picteaza, coloreaza, lipesc si decupeaza. Acesta reprezinta un beneficiu major, pentru cei mici de aceea este recomandat ca aceste activitati de crafting sa inceapa chiar de la varsta de doi ani, desigur cu supravegherea unui adult.

Sustinerea alfabetizarii

Craftingul ajuta copiii sa citeasca mai repede cititul, deoarece pentru a realiza activitatile de crafting cei mici trebuie sa urmeze instructiunile. Asadar, este un exercitiu foarte bun de citit si o modalitate excelenta de a invata sa se descurce pe cont propriu intr-un proces de creatie.  In timp ce vorbesc despre rezultatele pe care le au, se dezvolta si abilitatile de comunicare.

Dezvoltarea de concepte matematice

Pentru a realiza un lucru manual este absolut necesar sa ai si aptitudini matematice. Craftingul are un efect pozitiv asupra dezvoltării competentelor matematice la copiii de gradinita, pentru ca trebuie sa numere margele sau alte materiale pe care le folosesc.

Dezvoltarea creativitatii

Arta faciliteaza dezvoltarea creativitatii, care isi pune amprenta in mod decisiv nu doar la scoala ci si in timpul vietii de adolescent sau adult. In plus, creativitatea ii ajuta sa isi exprime mai bine  trairile si sa identifice cele mai bune posibilitati de a solutiona o provocare.

Stimularea stimei de sine

Atunci cand cei mici fac ceva creativ si obtin rezultate spectaculoase, au un sentiment intens de incredere si mandrie

Facilitarea unui timp de calitate

Craftingul le ofera copiilor posibilitatea de a petrece mai mult timp cu parintii lor, creand lucruri frumoase impreuna. Activitatile manuale tin copiii departe de telefoane si televizoare si ii pregateste intr-un mod benefic pentru viitor.Pe langa aceste arii principale de dezvoltare, craftingul incurajeaza gandirea critica  si le ofera posibilitatea de a se exprima liber si de a gestiona noile situatii din viata lor cu intelepciune si responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *