X inchide

Care sunt avantajele aplicatiilor software BIM in arhitectura si constructii

Putem spune fara teama de a gresi ca secolul in care traim este definit prin prisma automatizarii in majoritatea domeniilor de activitate. De asemenea, pe langa automatizare, cele mai multe dintre domeniile de activitate implementeaza si inteligenta asistata de computer.In aceste tendinte se incadreaza inclusiv domenii de activitate precum arhitectura, ingineria si constructiile.In cadrul acestor domenii de activitate sunt folosite solutii BIM (Building Information Modeling) pentru a sustine automatizarea, colaborarea si eficienta in randul specialistilor si beneficiarilor proiectelor de constructii.

Avantajele aplicatiilor software de tip BIM

Prin utilizarea solutiilor BIM orice proiect de constructii va beneficia de anumite avantaje. In primul rand vorbim despre coordonarea excelenta a proiectului prin accesul atat a proiectantilor, cat si a beneficiarilor la documentele, modificarile si evolutia proiectului. Un al doilea avantaj oferit de aplicatiile BIM se refera la faptul ca modificarile oricarui proiect sunt vizualizate si comunicate corect in timp real.

De aici deriva un alt avantaj, si anume reducerea riscurilor asociate proiectelor de constructii privind aparitia unor eventuale erori, dar si reducerea costurilor necesare pentru aceste proiecte de constructii. Serviciile de cloud oferite de aplicatiile BIM reprezinta un alt avantaj major prin faptul ca se asigura acces la informatie integrata privind desfasurarea proiectului in diferitele sale etape. Mai mult, fiecare membru din echipele implicate in proiect poate avea acces la diferite informatii referitoare la proiect cu ajutorul aplicatiilor BIM in cloud.

Centralizarea tuturor datelor in acelasi spatiu poate fi privit ca un alt avantaj important in utilizarea aplicatiilor software BIM in arhitectura si constructii. Nu in ultimul rand, aplicatiile automatizate si robotizate pot facilita anumite operatiuni pe durata desfasurarii proiectului.

Aplicatii software BIM pentru proiecte de constructii

Daca aceste avantaje ale aplicatiilor BIM te-au convins de utilitatea lor in cadrul proiectelor de constructii, firma CADexpert NET comercializeaza licente BIM pentru Autodesk BIM 360 si Powerproject BIM de la Elecosoft.Autodesk BIM 360 propune toate acele instrumente necesare in vederea coordonarii unui proiect de constructii. Aceasta aplicatie software asigura documentarea cat mai precisa si cat mai clara a proiectului. Datorita automatizarii si caracterului colaborativ pe care il are aplicatia BIM 360, orice modificari efectuate de catre proiectanti pot fi vizualizate in timp real de catre beneficiari.

Mai mult decat atat, cu ajutorul aplicatiei software BIM 360 se reduc foarte mult riscurile unei comunicari deficitare intre echipele implicate intr-un proiect de constructii, concomitent cu reducerea costurilor de constructie. Prin utilizarea BIM 360 tehnicienii, managerii sau beneficiarii unui proiect de constructie pot gestiona intr-un mod eficient interventiile pe durata garantiei sau post garantiei in cadrul unui proiect de constructii.

Aplicatia Powerproject BIM asigura managementul unui proiect in industria constructiilor prin automatizarea procesului de trecere de la un grafic de tip Gantt la planificarea 4D si ulterior la obtinerea modelului 3D al proiectului importat folosind aplicatii CAD specializate intr-o fereastra alaturata graficului Gantt.

Acest lucru asigura utilizatorului o imagine concomitenta a graficului de lucrari si a modelului 3D a obiectivului pentru care a realizat planificarea lucrarilor.Pentru detalii complete privind aplicatiile BIM puse la dispozitie de firma CADexpert NET te invitam sa accesezi www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *