Care sunt animalele ce dezvolta obiceiuri alimentare bizare ?

Foarte multe animale mananca extrem de mult pentru a trai, insa unele consuma cantitati de mancare mai mari de cateva ori decat greutatea corpului. Iata care sunt aceste animale :

  • Pasarea Colibri
  • Balena albastra
  • Cartita cu nas stelat
  • Pitonul
  • Rechinul tigru
  • Diavolul Tasmanian
  • Liliacul vampir
  • Maimutele Saki
  • Elefantul
  • Felinele mari

Unele animale cauta mancare toata ziua, acesta fiind scopul lor principal de a trai pentru ca sunt mereu infometate, indiferent cat ar manca. Chiar daca unele dintre acestea sunt foarte mici, este uimitor ce cantitate mare de hrana pot consuma.

Pasarea Colibri este un exemplu concludent in acest sens. Este surprinzator faptul ca o pasare atat de mica, poate manca atat de mult. Aceasta pasare este cea mai infometata din intreaga lume, pentru ca isi arde energia extrem de rapid. Un om ar trebui sa manance 300 de hamburgeri pentru a egala echivalentul cu ceea ce consuma pasarile colibri intr-o singura zi.

Unele specii calatoresc cate 3 220 kilometri de doua ori pe an, in perioada migrarii, iar inaintea migrarii pasarea colibri isi poate dubla greutatea.

Balena albastra este cel mai mare animal de pe planeta, ceea ce explica faptul ca mananca mult. Acestea traiesc in toate oceanele lumii, cu exceptia Arcticii, si migrează anual din locurile de hranire de vara spre cele de reproducere de iarna, parcurgand distanta de la poli la ecuator. Se hranesc exclusiv cu krill, mici crustacee care seamana cu crevetii si care nu au mai mult de 2 cm lungime. Balenele albastre mananca pana la 40 de milioane de krill intr-o zi.

Cartita cu nas stelat traieste in America de Nord si are 22 de palpatoare in forma de tentacule. Aceasta are maxim 8 inci si doar 35 de grame si este animalul care mananca cel mai repede din lume. Pitonul poate manca chiar si un cerb intreg.

Rechinul tigru este unul din animalele marine care mananca foarte mult, din cauza tendinței sale de a manca tot ce prinde. Rechinii tigru mananca pasari marine, testoase marine, mamifere marine, rechini mai mici, serpi de mare si animale moarte, ceea il face sa fie unul dintre cele mai infometate animale de pe planeta.

Diavolul Tasmanian are falci incredibil de puternice, care il ajuta sa striveasca imediat prada. Acesta poate inghiti pana la 40% din greutatea corpului in mai putin de 30 de minute. Liliacul vampir mananca in 20 de minute o cantitate egala cu jumatatea greutatii sale. Acesta cantareste doar 40 g, dar poate consuma peste 20 g de sange in 20 de minute. Maimutele Saki mananca pana la 50 de tipuri diferite de fructe in fiecare zi , consumand in  mare parte seminte.

Elefantul poate petrece 18 ore pe zi rontaind iarba, frunze si scoarta de copan, insumand  astfel in jur de 180 de kg de mancare.Felinele mari consuma cantitati uriase de hrana, dar mananca mai rar, nu in fiecare zi. Tigrii pot sta doua saptamani fara sa manance dar apoi consuma chiar si 90 de kilograme intr-o  singura zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *