X inchide

Care este costul intretinerii unei masini electrice in comparatie cu cea traditionale?

Masinile electrice reprezinta o investitie considerabila iar in mod surprinzator sau nu, au costuri de intretinere mai mici fata de multe masini conventionale.Acestea au un numar mai mic de piese care sunt puse in miscare in timpul mersului, ceea ce denota faptul ca au mai putine defectiuni. Studiile realizate de-a lungul timpului arata faptul ca cei care au o masina electrica au mai putine cheltuieli cu intretinerea decat cei care detin o masina conventionala.

Masinile electrice se intretin mai usor iar piesele se defecteaza foarte rar. Reparatiile sunt putin mai costisitoare insa acestea nu au loc atat de des ca si in cazul masinilor cu motoare pe ardere interna.In plus, masinile electrice emit cu 60% mai puține emisii de dioxid de carbon in comparatie cu autoturismele conventionale. Mai mult decat atat, bateria are o viata mult mai lunga si sunt sanse mari sa se degradeze doar dupa ce sunt parcursi sute de mii de kilometri in perfecta siguranta.

Specialistii in domeniu care au facut cercetari amanuntite au ajund la o concluzie care uimeste, si-anume au descoperit ca intretinerea unei masini electrice costa mult mai putin decat a celei traditionale. Costurile de intretinere se refera la reviziile anuale, la consumabilele uzuale si la anumite interventii tehnice.Dat fiind faptul ca masinile traditionale au nevoie destul de des de schimbul de ulei, al filtrelor de aer, placutelor de frana sau distributie, costurile de intretinere sunt mult mai mari.

Chiar daca masinile electrice reprezinta o investitie majora acestea isi merita pe deplin toti banii.Diferenta de costuri de intretinere este majora daca facem o comparatie intre masinile electrice si cele conventionale, astfel ca procentul de 35% se afla in favoarea masinilor electrice. Trebuie mentionat si faptul ca exista riscuri mai mici de defectare si sunt mai putine componente care s-ar putea defecta.

Sistemul de control al bateriilor este mult mai simplu fata de motoarele conventionale unde exista mai multe subansamble.Trebuie luat in considerare si faptul ca in cazul masinilor electrice si costurile de rulare sunt mult mai mici.Costurile curentului electric sunt de 10 ori mai mici decât al benzinei sau motorinei.Prin urmare, costurile de exploatare ale unei masini electrice se claseaza sub 50% fata de cele cu un motor pe ardere interna. Chiar daca costul initial de cumparare este mai mare, intretinerea este mult mai ieftina.

Astfel ca investind in masini electrice faceti o alegere inspirata din punct de vedere financiar. Exista o sumedenie de argumente care va sprijina decizia in acest sens.Chiar daca pana acum nu ati luat in serios oferta de masini electrice este momentul sa o faceti. Acordati atentie maxima tuturor detaliilor care prezinta un real avantaj in detrimental masinilor traditionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *