Care a fost prima cafenea deschisa din lume si care sunt beneficiile cafelei?

Cafeaua este un produs  ce se consuma zilnic la nivel mondial de catre miliarde de oameni. Provine din zonele ecuatoriale, iar cu timpul s-a raspandit si in Europa.

Foarte multe persoane adora sa savureze o cafea buna in diferite cafenele pentru ca admira imprejurimile intre timp si povestesc ultimele noutati. Alaturi de o cafea aromata puteti servi si alte specialitati, cum ar fi un cappucino sau irish coffee.

Cu mult timp in urma s-a deschis prima cafenea in Venetia, in Piata San Marco. Chiar si in ziua de astazi, aici exista un loc de promenada, unde oamenii vin cu placere pentru plimbare si relaxare. In trecut, aici era locul in care aveau loc diverse parade militare.

In 1720, Floriano Francesconi deschide o cafenea, unde puteti bea o cafea si astazi. Aceasta cafea poarta numele de Caffe Florian si este un loc important pentru italieni, unde este pusa in evidenta atat de frumos arta cafelei.

Camerele opulente ale cafenelei arata aproape la fel ca si in trecut. Aici pot fi admirate picturile murale originale si se pot consuma diverse specialitati din meniul de odinioara. Acest loc atrage milioane de turisti an de an, care vin aici sa se relaxeze si sa se bucure din plin de o atmosfera imbietoare.

Caffe Florian a devenit un loc faimos pentru specialitatea si gustul cafelei consumate aici, dar șs pentru delicioasa ciocolata calda, care este un adevarat deliciu.

Prima cafenea din Romania s-a deschis la Bucuresti, locul unde s-a inventat prajitura Joffre. Totusi, profesorul Constantin C. Giurescu povesteste despre o cafenea din anul 1667. Se pare ca este vorba despre o altfel de cafenea din Targul de sus, ce apartinea unui turc, fost soldat al sultanului.

Acestea au fost inceputurile cafenelelor in lume iar cafeaua ramane un elixir fara egal pentru multi dintre noi. Cafeaua are nenumarate beneficii  iar principalul sau rol este acela de energizare. Cofeina este principalul ingredient care contribuie la reducerea oboselii si ne ofera o stare de bine.

De asemenea, cafeaua contribuie la arderea grasimilor. Pe langa proprietatilor sale care ne sporesc vitalitatea, cofeina este destinata slabirii. In plus, reduce riscul de aparitie al diabetului. Studiile arata ca o cana de cafea consumata zilnic poate diminua riscul de aparitie al acestei boli cu pana la 7%.

Cafeaua reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale. Pe termen scurt cafeaua creste tensiunea arteriala, insa acest efect incepe sa se diminueze dupa prima jumatate de ora. Cercetarile subliniaza faptul ca bauturile cu cofeina minimizeaza riscul de aparitie a unui accident vascular cereblar, cu pana la 20%.

Cafeaua reduce riscul aparitiei bolii Alhzeimer. Conform studiilor realizate in domeniu, consumul regulat si moderat de cafea reduce riscul persoanelor de a se imbolnavi de Alhzeimer. Aceasta boala este una dintre principalele cauze ale degenerarii cognitive la nivel mondial, iar substantele continute de cafea pot diminua sansele de aparitie ale acestei afectiuni cu pana la 65%.

Consumul de cafea diminueaza chiar si riscul de afectiuni hepatice, de aceea merita consumata in cantitati potrivite zi de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *