X inchide

Cannelloni cu carne de vita si sos bechamel

Daca sunteti pasionati de bucataria italiana si va plac preparatele cu carne si sos, cu siguranta aceasta reteta este pe placul dumneavoastra.Nu necesita mult timp de preparare, nu este o reteta complexa si are un gust foarte bun.

Pregatiti cannelloni cu carne de vita si sos bechamel si veti vedea ca intreaga familie se va simti rasfatata. Este o reteta in stil italian, apetisanta cu paste si carne tocata, care se potriveste perfect atat pe gustul celor mici, cat si a celor mari.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aceasta reteta:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita tocata,
  • 400 g cannelloni,
  • 1 ceapa taiata marunt,
  • 6 catei de usturoi tocati,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1, 200 kg de sos marinara.

Topping:

  • 600 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 140 g cascaval afumat
  • 150 g parmezan
  • oregano,
  • sare și piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru inceput caliti ceapa si usturoiul taiat marunt, Lasati pe foc circa 5 minute, pana ce sticlesc si apoi adaugati carnea de vita si mai lasati 10 minute. Amestecati incet pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.  Apoi adaugati 600 de grame de sos marinara si zaharul, lasati la foc mic, pentru inca 20 minute si dati deoparte.

Pentru a face sosul marinara aveti nevoie de : 2 linguri ulei de masline, 6 catei de usturoi tocati, 800 g rosii la conserva, praf de ardei iute, sare, oregano, piper si o crenguta de busuioc proaspat. Sosul se face foarte rapid si este perfect pentru paste, pizza, focaccia si alte preparate italiene.

Soteaza 1 minut usturoiul tocat in ulei de masline, adauga rosiile tocate, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amesteca energic.Pune si crenguta de busuioc pentru aromatizare si scoate-o la final. Lasati sa fiarba pentru 15 minute pana ce se ingroase si este gata

Pentru sosul bechamel trebuie sa topiti untul la foc mic, dupa care adaugati faina in ploaie, amestecati si lasati la fiert pentru 1 minut.Apoi adaugati laptele, si continuati sa amestecati pentru cateva minute pentru a impiedica cocoloasele sa se formeze.Cand s-a ingrosat luati de pe foc, adaugati cascavalul afumat ras si condimentele.

Luati o tava, puneti restul de sos marinara pe fundul tavii si apoi asezati una cate una pastele cannelloni umplute cu carne toccata.Deasupra turnti sosul alb si apoi presarati parmezanul.Dati la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute si serviti cu verdeata prasopata presarata deasupra, pentru un plus de gust si un aspect placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *