X inchide

Cand poti avea nevoie de deschiderea unui nou punct de lucru?

deschidere punct de lucru

Orice afacere vizeaza cresterea profitului si dezvoltarea odata cu trecerea timpului. Dezvoltarea afacerii poate sa insemne inclusiv extinderea acesteia din punct de vedere al zonelor geografice unde presteaza activitati economice. In momentul in care ai luat decizia de a avea mai mult decat sediul social pentru desfasurarea activitatii, atunci vorbim despre un punct de lucru pentru firma pe care o administrezi.

Pentru a putea deschide un nou punct de lucru sau mai multe puncte de lucru pentru societatea pe care o administrezi, este nevoie de urmarea unor etape si de completarea unui dosar. Daca vrei sa nu pierzi timpul si sa nu ai batai de cap cu intocmirea acestui dosar, atunci poti sa ai in vedere serviciile de deschidere punct de lucru puse la dispozitie de firmele specializate in astfel de activitati de consultanta juridica si de infiintari firme.

Situatii pentru deschiderea de noi puncte de lucru

Daca o afacere are initial doar un sediu social, este foarte posibil ca odata cu dezvoltarea afacerii sa fie in situatia de a-si deschide noi puncte de lucru. Exista mai multe cazuri in care deschiderea de noi puncte de lucru poate fi o optiune foarte inspirata pentru o firma. Astfel putem vorbi despre situatia in care cererea de produse sau de prestari servicii intr-o anumita locatie sau regiune este foarte mare si acest lucru ar garanta un profit semnificativ.

In cazul in care costurile cu deschidere punct de lucru si cu administrarea respectivului punct de lucru sunt mult mai mici fata de veniturile generate de noul punct de lucru, atunci cu siguranta ca merita avuta in vedere aceasta decizie de a dezvolta business-ul. O alta situatie in care poti avea in vedere deschiderea unui punct de lucru, este aceea in care nu doresti sa asociezi sediul social, de multe ori acesta fiind in propria locuinta, cu vizitele clientilor. In acest context deschiderea unui sediu secundar este o solutie viabila si recomandata.

Deschide un punct de lucru cu ajutorul profesionistilor

Fie ca la infiintarea firmei te-ai descurcat pe cont propriu, fie ca ai apelat la o firma specializata in infiintarea firmelor, daca vrei sa nu mai pierzi timp si daca preferi sa te concentrezi asupra activitatii tale, in loc sa completezi dosarul pentru deschidere punct de lucru, atunci cu siguranta ca este indicat sa te adresezi unei firme specializate in acest domeniu de activitate.

Pentru deschiderea unui nou punct de lucru este nevoie de contractul privind dreptul de utilizare a spatiului unde va fi noul punct de lucru, acesta fiind de cele mai multe ori contract de comodat sau contract de inchiriere. In functie de locatia sediului secundar, poate fi necesar acordul vecinilor si avizul asociatiei de proprietari, daca vorbim despre un sediu aflat intr-un bloc de locuinte.

Pentru completarea dosarului este nevoie de copiile cartilor de identitate ale asociatilor si administratorilor firmei, copie dupa certificatul de inregistrare a firmei si copie dupa contractul care arata dreptul de folosire a spatiului pentru punctul de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *