X inchide

Bentonita Sodica Premium:cea mai buna bentonita din lume pentru piese cu geometrii complexe in turnatorii si liant pentru furaje (aditiv in hrana animalelor)

Asa cum este definita de catre geologi, bentonita este o roca formata din argile coloidale, cu un continut mare de montorillonit, care este un mineral din categoria smectitelor. Bentonita este produsa in situ prin devitrificarea cenuselor vulcanice in prezenta apei. Denumirea de bentonita isi are originea in fortul Benton (USA), localitatea unde a fost gasita pentru prima data. Datorita proprietatilor sale deosebite si multiplelor utilizari, bentonita a fost supranumita “Namolul minune” sau “Argila cu o mie de utilizari”.

Printre aplicatiile principale ale bentonitei in industrie se numara: liant in amestecurile de formare in turnatorii, catalizator in rafinarea de petrol, agent peletizare minereuri de fier si pentru imbunatatirea proprietatilor lichidelor de foraj.

Alte aplicatii includ: liant furaje si aditiv pentru hrana animalelor (pentru vaci de lapte, porci, oi, gaini, cai), hidroizolant in proiecte de constructii si inginerie civila (etansare depozite de deseuri nucleare, bariera pentru protectia panzelor freatice, prize de pamant, santuri de irigare), ingredient pentru industria ceramica, agent de stabilizare pentru vopseluri, cosmetice sau medicamente, agent de limpezire pentru bauturi alcoolice si nealcoolice (vin, otet, mied, cidru, sucuri din fructe), decolorant pentru uleiuri naturale, liant pentru hrana animalelor, asternuturi igienice pentru animale de companie, agent de purificare pentru ape reziduale.

In prezent, exista mai multe tipuri de bentonita sodica disponibile pe piata din Romania, care sunt folosite cu succes pentru cele mai multe dintre aceste aplicatii, mai exact: Bentonita Sodica PREMIUM, origine Argentina si Bentonita Sodica SUPER-BOND, origine India, ambele puse la dispozitie de catre GritSablare, lider national in comercializarea de materiale industriale de sablare, debitare cu jet de apa si materiale pentru turnatorii si foraje.

Bentonita Sodica PREMIUM, origine Argentina, este extrasa din mine de montorillonit cu renume de peste 140 de ani si este considerata cea mai buna bentonita sodica din lume pentru realizarea pieselor turnate cu grad mare de finete in turnatorii, datorita continutului ridicat de montmorillonit si calitatilor sale excelente: stabilitate termica ridicata, rezistenta mecanica precum si rezistenta la compresiune.

Cu un rest pe sita 200 Mesh de numai 0,5% si un grad ridicat de puritate de 99%, Bentonita Sodica PREMIUM ofera un nivel maxim de finete pentru eliminarea defectelor de turnatorie si obtinerea de suprafete metalice fine, fara porozitate, gauri si fisuri pentru piese turnate cu geometrii complexe.

In plus, Bentonita Sodica PREMIUM este caracterizata printr-o capacitate de absorbtie ridicata, superioara fata de alte bentonite de pe piata – poate adsorbi o cantitate de apa de pana la 16 ori mai mare fata de masa produsului, iar dupa saturarea completa cu apa, volumul bentonitei hidratate este de 12 pana la 15 ori mai mare fata de volumul produsului initial – fiind ideala in aplicatii de hidroizolare in sol, prin gonflarea in interstitiile solului cu care este amestecata, formand o bariera cu permeabilitate redusa.

Capacitatea de gonflare este maximizata datorita dimensiunii reduse a particulelor de bentonita care se umfla si etanseaza chiar si cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonita si sol formeaza o bariera durabila pentru un timp indelungat. Totodata, acest produs este disponibil inclusiv in ambalaje mici de 25 kg pentru a putea fi valorificat si de catre utilizatorii casnici in aplicatii domestice: aditiv pentru cresterea rezistentei produselor de ceramica, liant in hrana pentru animale, asternuturi igienice.

Bentonita Sodica SUPER-BOND provine din argile cu continut mare de montmorillonit din India, cu rezistenta mecanica si rezistenta la compresiune ridicata, fiind un produs recomandat pentru majoritatea aplicatiilor din turnatorii pentru a elimina defectele pieselor metalice turnate. Fiind un material tixotropic excelent, Bentonita sodica SUPER-BOND se foloseste cu succes pentru obtinerea gelului de foraj, cu rezistenta superioara, capabil sa asigure stabilitatea pe verticala a santului si izolarea lichidului de foraj in put. Produsul este disponibil in ambalaje de tip big bag de 1350 kg, fiind destinat, in principal, aplicatiilor pe scara larga din industrie, hidroizolatii, constructii, inginerie civila.

GritSablare este un brand de renume la nivel national si in Europa de Sud-Est in domeniul materialelor si echipamentelor industriale (instalatii de sablare pentru exterior, camere de sablare, cabine de sablare, filter de praf, aparate de micro-sablare, instalatii de sablare multi-user si instalatii pentru sablare cu vacuum), fiind intr-o continua cautare de solutii tehnice noi si moderne pentru necesitatile din industrie.

Totodata, compania ofera multiple beneficii partenerilor sai comerciali, programe personalizate de achizitie si rate fara dobanda, pentru a incheia parteneriate de afaceri pe termen lung si relatii contractuale benefice pentru toate partile implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *