X inchide

Avantajele detinerii unei imprimante si de unde poti cumpara cartuse compatibile laser

In prezent, imprimantele si-au castigat un loc de cinste in aproape orice locuinta personala. Nu mai sunt de mult aparate pe care le gasesti doar in institutii publice private sau de stat si nu doar cei cu autorizatii le pot utiliza. Astazi, imprimantele sunt folosite la scara larga de foarte multi oameni, motiv pentru care vom trece in revista cateva informatii despre doua tipuri de imprimante si anume: cea cu jet de cerneala si cea cu laser, iar la final vom enumera si cateva avantaje de care ai parte daca detii un astfel de gadget.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca principala deosebire dintre cele doua o reprezinta tehnologia de imprimare, care este folosita la transmiterea textului sau a imaginii pe hartie. In cazul imprimantelor cu jet de cerneala, picaturile de cerneala microscopice sunt depozitate direct pe hartie intr-o maniera termica sau piezoelectrica, fara a fi fixate ulterior in hartie. Pe de alta parte, procedura de transfer de text sau graf pentru imprimantele laser este diferita. Imprimantele laser utilizeaza principiul electroforetic, in care un rol important il joaca optica complicata, cilindrul conductiv, tonerul si rulourile de blocaj, care ajuta la fixarea textului in hartie.

De la diferentele acestea care apar in tehnologia propriu – zisa, putem astepta si rezultate diferite in imprimare. Asadar, iata ce beneficii ne ofera imprimanta cu jet de cerneala si cu ce ne poate surprinde, pe de alta parte, imprimanta cu laser (cu toate ca, in fond, amandoua se dovedesc extrem de utile si usor de folosit):
Imprimantele cu jet de cerneală s-au stabilit pe piață încă din anii nouăzeci și de atunci și-au menținut poziția stabilă.

Modelele de imprimante cu jet de cerneală au trecut prin diferite îmbunătățiri tehnice, astfel încât cele de astăzi să fie dotate cu cea mai sofisticată tehnologie. Imprimanta cu jet de cerneală este în general, cea mai universală și cea mai frecventă imprimantă utilizată.
1) Avantajele imprimatei cu jet de cerneala:

Imprimanta cu jet de cerneala poate avea un design compact si minimalist, deci din punct de vedere practic, aceste imprimante nu sunt doar mai mici ca dimensiune, dar si mai usor de recunoscut decat cele cu laser. Totusi, trebuie sa stiti ca asta nu este o regula generala: de multe ori gasiti imprimante cu laser mai compacte decat cele cu jet de cerneala (difera doar modelul de imprimanta si atat).

Calitatea inalta a tiparirii la imprimatele cu jet de cerneala este un lucru sigur, chiar daca acestea sunt proiectate pentru imprimare cu capacitate redusa (imprima mai lent decat laserul). Daca doriti sa obtineti imprimari de calitate grafice sau a imaginilor, trebuie sa stiti ca nu puteti obtine acest lucru fara imprimatele cu jet de cerneala. De asemenea, calitatea imprimarii poate fi sprijinita si prin folosirea hartiei adecvate pentru tehnologia de imprimare cu jet de cerneala (dar, din nou, nu este o regula batuta in cuie – se poate folosi orice tip de hartie).

In concluzie, pentru alb – negru si in special pentru color, o astfel de imprimanta este mai mult decat recomandata. Nu in ultimul rand, se dovedesc a fi imprimante extrem de silentioase si pot fi achizitionate la cost scazut. Piata este in continua dezvoltare si mai mult ca sigur o sa gasiti un model care sa va incante cu un raport calitate – pret convenabil si care sa fie si profesionala.

2) Avantajele imprimatei cu laser:

Viteza de imprimare a paginilor de text in alb – negru reprezinta un avantaj incontestabil al imprimantelor cu laser. Douazeci de pagini alb – negru, pana la saizeci de pagini tiparite pe minut chiar nu este ceva SF! Imprimanta laser este potrivita nu numai pentru imprimarea ocazionala, dar si pentru imprimarea in volum mai mare. Capacitatea mare a tavii de imprimanta laser este considerata un avantaj, deoarece nu este nevoie de reumplerea frecventa a hartiei. Imprimantele laser, datorita capacitatii lor mai mari de toner, ofera costuri de operare mai mici decat imprimantele cu jet de cerneala.

Asadar, daca vreti rapiditate, stiti ce sa alegeti!
In cazul in care deja detineti o imprimanta, atunci mai mult ca sigur v-ati gandit de unde puteti achizitiona cartuse toner pentru aceasta. Ei bine, in aceasta perioada sunt foarte la moda cumparaturile online, iar recomandarea de astazi se indreapta catre Cartushop (gasiti in link-ul cu produse mai multe exemple de produse, pe care le gasiti pe stoc pe site-ul lor oficial https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-compatibile-laser/).

Puteti apela cu incredere la serviciile lor, deoarece vorbim de o echipa de profesionisti cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, care este gata oricand sa va ajute daca intampinati probleme legate de: cumparaturile de pe site, probleme legate de mentenanta cu imprimanta sau chiar cu calculatorul si chiar si sfaturi utile pe aceasta nisa. Vorbim, asadar, de o echipa profesionala care si-a dedicat experienta pentru a ajuta si a multumii oamenii care apeleaza la serviciile si produsele lor, astfel incat experienta cumparaturilor online efectuate la ei sa fie una simpla si placuta.

Pana la urma, majoritatea clientilor se intorc multumiti si pentru comenzi ulterioare. In cazul in care nu ati auzit pana acum de ei, recomandarea ar fi sa le faceti o vizita pe site, deoarece doar acolo veti gasi informatii corecte si de actualitate despre firma lor, despre serviciile pe care le ofera, dar si despre produsele lor, modalitate de livrare, informatii tehnice si asa mai departe.In concluzie, avantajele detinerii unei imprimante, pe scurt, ar fi urmatoarele: practicalitate, eficienta si bani si timp economisiti cu cap. Imprimantele reprezinta o investitie buna, pe care merita sa o faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *