Apple avertizeaza utilizatorii: Cine nu isi face update iOS la zi, ar putea pierde accesul la internet

Tentativele de phishing si de colectare a informatiilor sensibile sunt din ce in ce mai des intalnite, iar tehnicienii din spatele marilor branduri tehnologice fac tot posibilul sa pastreze securitatea acestor dispozitive inteligente.

 

Tocmai de aceea, Apple anunta in cadrul unui comunicat de presa o veste socanta pentru multi dintre utilizatori. Cei care s-au obisnuit cu o versiune iOS si celor carora li se pare greu sau inconfortabil sa-si faca update telefonului, ar putea sa le fie restrictionat accesul la internet pe dispozitiv, pentru protectia lor si a informatiilor personale.

 

 

De ce au nevoie produsele de actualizare?

Produsele IPhone si iPad din 2012 si cele produse mai devreme vor avea nevoie de actualizare pentru a-si putea mentine locatia GPS exacta si pentru a continua utilizarea App Store, iCloud, e-mail si navigare web, potrivit Apple.

 

In afara problemelor de securitate pe care astfel Apple le poate evita, exista si problema desincronizarii GPS-ului, care se intampla la fiecare 13 ani. Apple a spus ca dupa ultima resetare, produsele companiei care au utilizat functia GPS si nu au facut update-ul, au avut de suferit.

 

 

Care este noua versiune si cand va intra in vigoare?

Numarul de versiune pentru noua actualizat a software-ului ar trebui sa fie 10.3.4 sau 9.3.6. Acesta va fi diferit  in functie de dispozitiv.

iOS 10.3.4: iPhone 5 si iPad (a 4-a generatie) cu Wi-Fi + celular

iOS 9.3.6: iPhone 4s, iPad mini (prima generatie) Wi-Fi + celular, iPad 2 Wi-Fi + celular (doar modele CDMA), iPad (a 3-a generatie) Wi-Fi + celular

 

De asemenea, Apple avertizeaza ca tastaturile iOS 13 pot scurge datele (anumite informatii cu caracter sensibil) daca nu sunt updatate dispozitivele.

 

Daca nu sunteti sigur ce versiune are iPhone-ul sau iPad-ul dvs., urmati aceste indicatii, informeaza specialistii oficiali Apple:

  1. Deschideti aplicatia Setari
  2. Intrati in fila „General”, apoi apasati pe fereastra „Despre”
  3. Cautati si localizati numarul (codul) de langa Versiunea software

 

 

Versiunea va fi valabila inca incepand din data de 3 noiembrie. Daca nu puteti actualiza dispozitivele  inainte de aceasta data, specialistii Apple va anunta ca va trebui sa faceti o copie de rezerva a dispozitivului si sa restaurati dispozitivul folosind un computer, deoarece actualizarile software WIFI si iCloud Backup nu vor mai functiona pe device-urile voastre.

 

Asadar, utilizatorii Apple nu prea par sa aiba optiuni in aceasta perioada. Specialistii incurajeaza sa se respecte aceste solutii, daca posesorii dispozitivelor mai doresc sa le poata folosi la capacitate maxima si in deplina siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *