Ansamblul procedurilor si al tehnicilor care vindeca in recuperarea medicala

In cazul multor persoane anumite proceduri de recuperare medicala se pot dovedi extrem de eficiente pentru a ajuta la vindecare.Tehnicile si abordarile in practica recuperarii medicale sunt foarte variate. In continuare sunt amintite principalele astfel de proceduri si tehnici folosite pentru vindecare. De aceste proceduri pot beneficia toti pacientii care aleg sa apeleze la un centru pentru recuperare medicala Bucuresti.

Fizioterapia

Forma de tratament care poarta numele de fizioterapie apeleaza la mici impulsuri electrice pentru a sustine repararea tesutului, pentru a stimula muschii si pentru cresterea puterii musculare. La randul ei fizioterapia propune o serie de tehnici si practici medicale. Printre acestea amintim terapia cu ultrasunete, stimularea nervoasa electrica transcutanata (TENS), terapia cu laser, terapia interferentiala si stimularea musculara.

Kinetoterapia

O alta categorie de proceduri din cadrul recuperarii medicale este kinetoterapia. Aici avem in vedere programe de exercitii cu rol in recuperarea completa sau partiala a pacientului. Este folosita mai ales dupa accidente sau accidentari, dar si pentru imbunatatirea echilibrului sau a capacitatii de miscare. Programele de kinetoterapie se desfasoara sub indrumarea unui specialist si implica miscari efectuate pentru a reface functii diminuate sau pentru a creste nivelul functional al anumitor afectiuni medicale.

Masajul

Recuperarea medicala prin tehnica masajului implica manipularea manuala la nivelul tesuturilor moi din zonele corpului afectate de durere sau de anumite probleme de sanatate. Este eficient pentru pacientii de toate varstele si se recomanda ca fiind printre cele mai eficiente forme de recuperare medicala. Masajul are rolul de a imbunatati capacitatea de miscare, de a ajuta la relaxarea corpului si de a creste mobilitatea. Terapia prin masaj contribuie inclusiv la ameliorarea durerilor cronice.

Terapia cu laser

In randul procedurilor de care pot beneficia pacientii care apeleaza la un centru de recuperare medicala Bucuresti regasim si terapia prin laser. Este o abordare complet non-invaziva care foloseste fascicule intense de lumina cu rolul de a diminua durerile. Este eficienta si pentru reducerea spasmelor musculare. De asemenea ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.

Electroterapia

Recuperarea medicala efectuata prin curenti electrici si implusuri electrice se numeste electroterapie. Aceasta stimuleaza nervii, diminueaza durerea si stresul la nivelul organismului, facilitand astfel vindecarea si recuperarea. Stimularea electrica utilizeaza curent electric care este directionat spre zona afectata. Nu vorbim despre o procedura dureroasa, pacientii resimtind cel mult o usoara senzatie de furnicaturi.

Ultrasunetele

Terapia prin undele sonore de frecventa inalta sunt folosite pentru tratamentul afectiunilor profunde la nivelul tesuturilor prin faptul ca stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste activitatea celulara. Rezultatele sunt obtinute prin stimularea tesuturilor profunde din corp, incalzirea zonei respective si stimularea fluxului sanguin inspre tesuturile vizate.

Magnetoterapia

Magnetoterapia, cunoscuta si sub numele de terapia cu magneti, este o forma de tratament alternativ ce utilizeaza campuri magnetice pentru a atenua diverse afectiuni. Aceasta metoda este adesea aplicata in cazul unor boli inflamatorii, cum ar fi durerile articulare sau reumatismul. Functioneaza prin expunerea partilor afectate ale corpului la un camp magnetic, fie pulsatil, fie static, in scopul de a reduce durerea asociata acestor afectiuni.

Toate aceste proceduri si abordari pot fi efectuate in cadrul centrului de recuperare medicala Bucuresti Koly Medical. Informatii suplimentare privind echipa de fizioterapeuti si procedurile puse la dispozitia pacientilor pot fi gasite pe www.kolymedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *