X inchide

Aceste femei au spart tiparele vremurilor lor! Cele mai faimoase curtezane din istorie si povestile lor fascinante

Povestile curtezanelor continua sa fascineze si sa inspire chiar si in ziua de astazi. Aceste doamne au reusit sa fie puternice, neconventionale, independente si sa influenteze cursul istoriei, in vremuri in care femeile nu aveau foarte multe drepturi. Multe dintre aceste curtezane erau extrem de complexe, cunosteau limbi straine si aveau o vasta cultura generala, fiind inaintea vremurilor lor.

Istoria curtezanelor isi are originea in Antichitate, iar de-a lungul secolelor, acest statut era una dintre putinele modalitati, daca nu singura, prin care femeile puteau sa fie libere si sa aiba parte de independenta financiara. Se poate chiar spune ca, datorita lor, doamnele din prezent isi pot exprima liber senzualitatea si isi pot alege, fara restrictii, directia in viata. Femeile care stiu ca frumusetea lor are valoare, asemeni curtezanelor, pot apela la acest studio online, care le poate ajuta sa isi valorifice calitatile, atat fizice, cat si intelectuale. La Kendrastudio.ro iti poti pune atuurile in evidenta, fara restrictii si prejudecati, si, cel mai important, cu o remuneratie pe masura.

Iata care sunt povestile unora dintre cele mai populare curtezane din istorie!

● Phryne – muza artistilor din Grecia Antica

Phryne s-a nascut in orasul grecesc antic Thespiae, desi si-a gasit faima in Atena. A fost recunoscuta pe scara larga ca o mare frumusete in Grecia antica. Ea a fost un model pentru artisti proeminenti ai vremurilor, pozand pentru multi sculptori si pictori celebri. Asemanarea ei a fost adesea folosita in reprezentarile Afroditei, zeita iubirii si a frumusetii. Datorita muncii sale ca model si curtezana, Phryne a reusit sa stranga o avere considerabila, unii istorici fiind de parere ca era cea mai bogata femeie din acele vremuri.

● Theodora – curtezana devenita imparateasa

Theodora a trait inca de la inceput o viata neconventionala. Tatal ei a fost ingrijitor de ursi la Hipodromul din Constantinopol, in secolul al VI-lea. Cand tatal ei a murit, mama ei a instruit-o pe Theodora si surorile ei in spectacole de teatru. La 21 de ani, femeia s-a intors la Constantinopol si l-a cunoscut pe Iustinian, nepotul imparatului Iustin, care s-a indragostit atat de tare de frumusetea si inteligenta ei, incat a schimbat codul legal pentru a se putea casatori cu ea. Dupa ce unchiul sau a murit, Iustinian a preluat tronul, cu Teodora ca imparateasa. Ea a lucrat, de asemenea, la o legislatie care pleda pentru drepturile femeilor la casatorie, a adoptat legi impotriva violului si a infiintat o casa sigura pentru fostele prostituate, facand din Theodora un exemplu de feminista timpurie.

● Madame de Pompadour

Nascuta sub numele de Jeanne, Pompadour s-a nascut in Franta si a primit o educatie substantiala, cu scopul de a deveni sotia unui barbat bogat. Si astfel si-a asigurat o casatorie avantajoasa – cel putin pana cand Ludovic al XV-lea s-a indragostit de ea in 1744. Jeanne s-a separat legal de sotul ei, iar regele i-a acordat un nou titlu: Marchiza de Pompadour. Cu inteligenta si farmecul ei, Pompadour l-a fermecat pe rege ani de zile. De fapt, ea a fost cel mai important consilier politic al acestuia si s-a bucurat de un nivel imens de putere in politica interna si in deciziile de la curte.

Fascinante la vremea lor si inca o sursa de inspiratie in prezent, curtezanele vor fi mereu simbolul seductiei si inteligentei, prin faptul ca au trait exact cum au vrut, fara sa le pese de canoanele vremurilor sau de judecata celor din jur. Astfel, prin frumusetea si cultura lor, ele au ajuns sa fie personaje influente ale istoriei, fiind precursoare ale feminismului si drepturilor femeii in afara casatoriei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *