X inchide

5 reguli pentru o excursie reusita

Ori ca mergi in vacanta in Romania sau in strainatate, este bine sa te informezi bine inainte deoarece agentiile de turism sunt din ce in ce mai multe iar fluxul de informatii este enorm de mare.Poti gasi informatii diverse despre aceiasi locatie, informatii bune sau proaste. Este norma, deoarece oamenii sunt diferiti si au pareri diferite despre un punct turistic insa este recomandat sa le iei pe toate in calcul.

Iata mai jos care sunt cele mai importante reguli inainte de a pleca intr-o vacanta :

1.Nu alege o cazare despre care nu sti nimic. Incearca sa mergi intr-un loc unde sti ca este in siguranta si are multe recenzii.Citeste cu atentie recenziile si incearca sa le interpretezi pe fiecare prin filtru ratiunii tale.De exemplu, daca o sa vezi un comentariu de genul « A fost groaznic, a fost o musca timp pe tavan care ma denajta » sau poate un comentariu referitor la animale de companie care nu te impacteaza, din punctul meu de vedere le poti ignora fara probleme.

Incearca sa iei in calcul recenziile cele mai obiective.

2.Transportul este foarte important. Daca mergi cu masina personala si alegi sa configurezi traseul pe GPS ia in calcul urmatoarele aspecte.

A : Daca mergi pe un GPS cu harti descarcate si neactualizate de 2-3 ani nu ai de unde sa sti starea traficului in timp real, deexemplu, daca exista drumuri in constructie sau dezafectate.

B : Daca mergi cu un GPS care te localizeaza in timp real, vei pute sa sti exact care este starea drumului si in cat ajungi cu aproximatie la destinatie. Recomand aceasta varianta cu ajutorul aplicatiilor moderne gen WAZE sau chiar Hartile de la google. Asa cum poate stiti déjà aceste aplicatii va ajuta sa verificati starea drumului dar si numarul de radare amplasate, sau orice alte pericole.

Daca mergeti cu un autocar turistic depindeti de itinerariul agentiei care opereaza transportul deci din pacate nu va puteti alege ruta dorita.

3.Informativa despre destinatia pe care urmeaza sa o vizitati.De exemplu, daca mergeti pe o plaje din Bulgaria de care nu a mai auzit nimeni va supuneti unor riscuri destul de mari deoarece nu stiti starea plajei si locurile unde puteti servi masa. Din punctul meu de vedere ar trebui sa luati in calcul acest element chiard aca aveti ca destinatie Marea sau muntele.

4.Oriunde va aflati incercati sa va protejati de infractiunile marunte sau majore. Aici nu pot sa dau un exemplu de o destinatie in care exista mai multe sau mai putine infractiuni deoarece se poate intampla oriunde si oricand…Ca si sfat, aveti grije cu cine intrati in contact, cum va protejati bunurile si familia.

5.Daca plecati intro tara straina informativa bine despre cursul valutar pentru ca se poate specula foarte usor acest aspect de cei care se ocupa cu asta. Nu schmbati bani de la persoane neautorizate pentru ca riscati sa primiti bani falsi cu care nu puteti cumpara nimic.  Incercati sa va schimbati bani inainte de a pleca in vacanta de la banci din Romania.

Daca aveti alte opriuni deexemplu si doriti sa faceti o excursie de o zi sau un traseu montan cum ar fi traseul Valea lui Stan din Arges sau Canionul 7 scari, puteti afla informatii suficiente de pe alte site-uri si recenziile altor persoane va pot ajuta in alegerea elementelor care sa le aveti in rucsac si la ce sa aveti grije. Mai ales in zolene de munte unde au inceput sa coboare ursi din ce in ce mai multi…

Un portal care incearca sa ofere informatii utile despre anumite destinatii este Turism365.com ,Pe pagina lor puteti gasi cateva sute de articole cu harti online si sfaturi pentru o excursie cat mai reusita.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *